szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Felszámolási eljárás indult a Traubi Hungária Zrt. ellen - tudta meg a gazdasag.hu. A társaság fő részvényese Salamon Berkowitz, aki hosszú éveken át pereskedett a Ráthonyi Kft.-vel a Traubi név használatáért.

Egy tavalyi bírósági döntés épp Berkowitz-nak kedvezett: a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy cége jogszerűen használja a Traubi nevet - írja a gazdasag.hu.. A lap szerint ettől függetlenül is pont kerülhet a több mint másfél évtizede húzódó jogvitára a Traubi márkanév körül, a bíróság ugyanis felszámolási eljárást kezdeményezett a Traubi Hungária Zrt. ellen, amelynek tulajdonosai között két cég cég is van, amely szintén felszámolás alatt áll.

A Badacsonyi Állami Gazdaság (BÁG) 1971-ben kötött megállapodást a Lenz Moser nevű osztrák társasággal, s elkezdődött a Traubisoda gyártása. Az osztrák partnercég később tönkrement, így 1986-tól a szintén osztrák Warimpex AG-vel állapodtak meg. Az első Traubi üzem Balatonvilágoson volt. Miután a BÁG a csőd szélére került, 1993-ban pályázatot írtak ki a balatonvilágosi üzemre. A befutó a Centráls Kft. lett Salamon Berkowitz-cal.

A problémák 1994 után kezdődtek, miután a magyarországi üzemre vonatkozó licencszerződés lejárt. Időközben a Debreceni Állami Gazdaság is magánkézbe került, a vevő Ráthonyi Kft. pedig licenszmegállapodást kötött a Warimpex-szel és később a gyártási know-how-t is megvásárolták. Gyakorlatilag innen kezdve a két fél folyamatos perben állt egymással, hogy ki bitorolja a Traubi nevet, ki jogosult gyártani, kinek a cégnevében lehet Traubi.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen