szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,26 pontos csökkenéssel, 23.407,30 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,93 százalékkal gyengült. A pesszimista nemzetközi hangulat miatt nem meglepetés a mai negatív nyitás. Piaci szakértők szerint a délután érkező makroadatoktól függ a kereskedés további kimenetele.

Takács Szabolcs, a KBC Equitas Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elmondta: a nap elején várhatóan a negatív nemzetközi piaci hangulattal "sodródhat" a budapesti parkett is, amelyet a délután érkező tengerentúli makroadatok rázhatnak fel. Továbbra is a 23.600 pontos támasz közelében mozoghat a BUX index, amelytől már huzamosabb ideje nem képes jelentős mértékben elszakadni. A forint árfolyama az euróval szemben ismét a 266-as szintig gyengült vissza, amely egyben jelentősebb ellenállásának is számít – fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a hét elején az amerikai tőzsdék alacsony forgalom mellett próbálkoztak az emelkedéssel, amit egy magas volumenű, eső nap követett szerdán. Ez a mozgás Takács Szabolcs szerint aggodalomra adhat okot, mivel nem látszik a megfelelő erő az emelkedéshez.

A CIB Bank, reggeli elemzésében ugyancsak rámutat: csütörtök reggel már borúsabb a hangulat az európai tőzsdéken a szerdai gyenge amerikai teljesítményt követően, és további csökkenést jeleznek a határidők. Az ázsiai piacokon is gyengülés volt tapasztalható a nyersanyagárak csökkenése miatt.

Csütörtökön több makroadat is irányt adhat a kereskedésnek. Az eurózóna ipari adata a korábbihoz hasonló növekedési dinamikát mutathat, míg az amerikai kiskereskedelmi forgalomban fél százalékos havi bővülést vár a piac. Érdemes figyelni a heti friss munkanélküliek számának alakulására is, ezt is délután közlik az Egyesült Államokban. A nap folyamán Bernanke Fed-elnököt is meghallgatják a Szenátus egyik bizottságában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,74 pontos, 0,65 százalékos csökkenéssel, 23.627,56 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 11,53 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 100 forinttal, 0,43 százalékkal 23.400 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 39 forinttal, 0,62 százalékkal 6.299 forintra esett, forgalmuk 7,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 1,44 százalékkal 546 forintra gyengült, forgalma 703,4 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 420 forinttal, 1,11 százalékkal 37.330 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 907,0 millió forintot ért el. Az Egis árfolyama 323,6 millió forintos forgalom mellett 40 forinttal, 0,20 százalékkal 19.950 forintra nőtt. A BUMIX 1.913,45 ponton zárt szerdán, ez 4,96 pontos, 0,26 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Erősödés a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 33,16 pontos emelkedéssel, 23 647,37 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,14 százalékkal erősödött.

MTI Gazdaság

Esett a BUX nyitáskor

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,56 pontos csökkenéssel, 23 513,24 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,67 százalékkal gyengült.

ecoline.hu Gazdaság

Esett a BUX

Alacsony forgalom mellett masszív mínuszban zárt a pesti börze vezető indexe szerdán.

MTI Gazdaság

Emelkedéssel nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69,49 pontos emelkedéssel, 23.781,86 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött.

"Eljutunk a Holdra, és kitűzzük rajta az izraeli zászlót"

"Eljutunk a Holdra, és kitűzzük rajta az izraeli zászlót"

"A titkaink hidak lehetnek saját magunkhoz"

"A titkaink hidak lehetnek saját magunkhoz"

Négyes baleset az M0-on Budatéténynél, nagy a dugó

Négyes baleset az M0-on Budatéténynél, nagy a dugó

Megdöbbentek a kutatók: ott találtak magas mikroműanyag-koncentrációt, ahol senki sem számított rá

Megdöbbentek a kutatók: ott találtak magas mikroműanyag-koncentrációt, ahol senki sem számított rá

Megszólalt a 19 éves lány, akinek autójába csapódott egy 3 kilós szikladarab

Megszólalt a 19 éves lány, akinek autójába csapódott egy 3 kilós szikladarab

Ragályi Elemér: „A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez”

Ragályi Elemér: „A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez”