szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több százmillió forintot fordított az elmúlt két évben fejlesztésekre a Gerbeaud cukrászdát, a Gerbeaud Sörházat és az idén Michelin-csillaggal díjazott Onyx éttermet üzemeltető Gerbeaud Gasztronómia Kft. – nyilatkozta Pintér Katalin, a cég résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

 

©
A társaság megújítását célzó fejlesztések egyik fő eleme az volt, hogy a Prielle Kornélia utcában található üzemüket kibővítették egy csokoládémanufaktúrával, a belvárosi cukrászda épületében pedig létrehoztak egy cukrászműhelyt, fagylaltkészítő helyiséget, valamint egy péküzemet. Ezeknek köszönhetően gyakorlatilag az összes torta, péksütemény és édesség a helyszínen, frissen készül. „Az említett beruházásoknál csupán a gépek és a technika beszerzése 150 millió forintba került” – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy az idén év elején az Onyx étterem felújítására is 200 millió forintot fordítottak – írja a gazdasági lap.

 

A „gyártás” fejlesztésével párhuzamosan a cukrászda kínálata is fokozatosan megváltozott, megújult, s a különböző sütemények mellett megjelentek az úgynevezett „tányérdesszertek” is. Ezek olyan összetettebb és látványosabb különlegességek, amelyek általában egy fő összetevőből, öntetből és díszítőelemből állnak, ennek megfelelően az áruk is magasabb. „Mióta áprilisban felkerültek a tányérdesszertek az árlapunkra, egyre inkább eltolódott az irányukba a vendégek fogyasztása, ennek köszönhetően az egy asztalra jutó költés is 20-25 százalékkal nőtt” – számolt be a megújulás egyik már most érezhető, számukra pozitív hatásáról Pintér Katalin.

A cég terveiről az ügyvezető elmondta, hogy erősítenék a külföldi jelenlétüket, így a Japánban található két egységük mellé szeptemberben Bahreinben is nyitnának egy cukrászdát, az erről szóló tárgyalások már célegyenesben vannak. Az eredeti tervek szerint ennek már május elsején meg kellett volna történnie, de az ottani zavargások közbeszóltak. Emellett tárgyalnak más országokban való megjelenésről is, de ezek a megbeszélések még kezdeti fázisban vannak. Itthon a csokoládéüzemüket szeretnék tovább bővíteni – ennek kapacitása jelenleg csak arra elég, hogy a cukrászdát, illetve az eseti céges megrendeléseket kielégítse –, és tervezik, hogy prémium kategóriájú csokoládétermékekkel jelennek majd meg a kereskedelmi láncok polcain. A közel 200 alkalmazottat foglalkoztató cég forgalma 2009-ben másfél milliárd forint volt, tavaly ez valamelyest nőtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vétek György Gasztro

A hónap séfje: Szulló Szabina – Onyx étterem

A budapesti Kempinskiben kezdte tanulóként, ahol végigjárva a szamárlétrát chef de partie lett. 2000-ben igazolt át konyhafőnök-helyettesnek a Gerbeaud Házba, hogy aztán rövidesen az első ember legyen a konyhán. A patinás ház 2007-ben nyílt Onyx éttermét Magyarország 12 legjobbja közé sorolják.

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia