A Gerbeaud prémium csokoládéval jelenne meg a piacon

Több százmillió forintot fordított az elmúlt két évben fejlesztésekre a Gerbeaud cukrászdát, a Gerbeaud Sörházat és az idén Michelin-csillaggal díjazott Onyx éttermet üzemeltető Gerbeaud Gasztronómia Kft. – nyilatkozta Pintér Katalin, a cég résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

  • MTI MTI
A Gerbeaud prémium csokoládéval jelenne meg a piacon

 

Flickr.com/yashima
A társaság megújítását célzó fejlesztések egyik fő eleme az volt, hogy a Prielle Kornélia utcában található üzemüket kibővítették egy csokoládémanufaktúrával, a belvárosi cukrászda épületében pedig létrehoztak egy cukrászműhelyt, fagylaltkészítő helyiséget, valamint egy péküzemet. Ezeknek köszönhetően gyakorlatilag az összes torta, péksütemény és édesség a helyszínen, frissen készül. „Az említett beruházásoknál csupán a gépek és a technika beszerzése 150 millió forintba került” – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy az idén év elején az Onyx étterem felújítására is 200 millió forintot fordítottak – írja a gazdasági lap.

 

A „gyártás” fejlesztésével párhuzamosan a cukrászda kínálata is fokozatosan megváltozott, megújult, s a különböző sütemények mellett megjelentek az úgynevezett „tányérdesszertek” is. Ezek olyan összetettebb és látványosabb különlegességek, amelyek általában egy fő összetevőből, öntetből és díszítőelemből állnak, ennek megfelelően az áruk is magasabb. „Mióta áprilisban felkerültek a tányérdesszertek az árlapunkra, egyre inkább eltolódott az irányukba a vendégek fogyasztása, ennek köszönhetően az egy asztalra jutó költés is 20-25 százalékkal nőtt” – számolt be a megújulás egyik már most érezhető, számukra pozitív hatásáról Pintér Katalin.

A cég terveiről az ügyvezető elmondta, hogy erősítenék a külföldi jelenlétüket, így a Japánban található két egységük mellé szeptemberben Bahreinben is nyitnának egy cukrászdát, az erről szóló tárgyalások már célegyenesben vannak. Az eredeti tervek szerint ennek már május elsején meg kellett volna történnie, de az ottani zavargások közbeszóltak. Emellett tárgyalnak más országokban való megjelenésről is, de ezek a megbeszélések még kezdeti fázisban vannak. Itthon a csokoládéüzemüket szeretnék tovább bővíteni – ennek kapacitása jelenleg csak arra elég, hogy a cukrászdát, illetve az eseti céges megrendeléseket kielégítse –, és tervezik, hogy prémium kategóriájú csokoládétermékekkel jelennek majd meg a kereskedelmi láncok polcain. A közel 200 alkalmazottat foglalkoztató cég forgalma 2009-ben másfél milliárd forint volt, tavaly ez valamelyest nőtt.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.