szerző:
MTI

Több százmillió forintot fordított az elmúlt két évben fejlesztésekre a Gerbeaud cukrászdát, a Gerbeaud Sörházat és az idén Michelin-csillaggal díjazott Onyx éttermet üzemeltető Gerbeaud Gasztronómia Kft. – nyilatkozta Pintér Katalin, a cég résztulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

 

©
A társaság megújítását célzó fejlesztések egyik fő eleme az volt, hogy a Prielle Kornélia utcában található üzemüket kibővítették egy csokoládémanufaktúrával, a belvárosi cukrászda épületében pedig létrehoztak egy cukrászműhelyt, fagylaltkészítő helyiséget, valamint egy péküzemet. Ezeknek köszönhetően gyakorlatilag az összes torta, péksütemény és édesség a helyszínen, frissen készül. „Az említett beruházásoknál csupán a gépek és a technika beszerzése 150 millió forintba került” – mondta az ügyvezető, hozzátéve, hogy az idén év elején az Onyx étterem felújítására is 200 millió forintot fordítottak – írja a gazdasági lap.

 

A „gyártás” fejlesztésével párhuzamosan a cukrászda kínálata is fokozatosan megváltozott, megújult, s a különböző sütemények mellett megjelentek az úgynevezett „tányérdesszertek” is. Ezek olyan összetettebb és látványosabb különlegességek, amelyek általában egy fő összetevőből, öntetből és díszítőelemből állnak, ennek megfelelően az áruk is magasabb. „Mióta áprilisban felkerültek a tányérdesszertek az árlapunkra, egyre inkább eltolódott az irányukba a vendégek fogyasztása, ennek köszönhetően az egy asztalra jutó költés is 20-25 százalékkal nőtt” – számolt be a megújulás egyik már most érezhető, számukra pozitív hatásáról Pintér Katalin.

A cég terveiről az ügyvezető elmondta, hogy erősítenék a külföldi jelenlétüket, így a Japánban található két egységük mellé szeptemberben Bahreinben is nyitnának egy cukrászdát, az erről szóló tárgyalások már célegyenesben vannak. Az eredeti tervek szerint ennek már május elsején meg kellett volna történnie, de az ottani zavargások közbeszóltak. Emellett tárgyalnak más országokban való megjelenésről is, de ezek a megbeszélések még kezdeti fázisban vannak. Itthon a csokoládéüzemüket szeretnék tovább bővíteni – ennek kapacitása jelenleg csak arra elég, hogy a cukrászdát, illetve az eseti céges megrendeléseket kielégítse –, és tervezik, hogy prémium kategóriájú csokoládétermékekkel jelennek majd meg a kereskedelmi láncok polcain. A közel 200 alkalmazottat foglalkoztató cég forgalma 2009-ben másfél milliárd forint volt, tavaly ez valamelyest nőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vétek György Gasztro

A hónap séfje: Szulló Szabina – Onyx étterem

A budapesti Kempinskiben kezdte tanulóként, ahol végigjárva a szamárlétrát chef de partie lett. 2000-ben igazolt át konyhafőnök-helyettesnek a Gerbeaud Házba, hogy aztán rövidesen az első ember legyen a konyhán. A patinás ház 2007-ben nyílt Onyx éttermét Magyarország 12 legjobbja közé sorolják.

Mitől lesz férfiasan tökéletes?

Mitől lesz férfiasan tökéletes?

Maradandó egészségkárosodás és jogellenes bilincshasználat miatt is fizetett kártérítést a rendőrség

Maradandó egészségkárosodás és jogellenes bilincshasználat miatt is fizetett kártérítést a rendőrség

Kerékbilincs helyett, szinte teljesen átállt az autók elszállítására a főváros

Kerékbilincs helyett, szinte teljesen átállt az autók elszállítására a főváros

Majka egy időre visszavonul

Majka egy időre visszavonul

Többszörösen cáfolta Péterfalvit a Helsinki Bizottság az MTVA ügyében

Többszörösen cáfolta Péterfalvit a Helsinki Bizottság az MTVA ügyében

Halálra késeltek valakit a bécsi főpályaudvaron

Halálra késeltek valakit a bécsi főpályaudvaron