szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az első félévi rekordértékesítés után várhatóan az idén először fogja átlépni a Volkswagen csoport a nyolcmilliós eladási számot.

Európa legnagyobb autógyártója tavaly világszerte 7,3 millió gépjárművet adott el. A csoport minden régióban erőteljesen növekedett, nemcsak Kínában, hanem Nyugat-és Kelet-Európában, valamint Észak-és Dél-Amerikában is. Az alapmárkából, azaz Volkswagenekből 2,5 milliót adtak el az első félévben, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A növekedés közel kétszer akkora volt, mint az ágazati átlag.

A csoporthoz a VW márka mellett az Audi, a Seat, a Skoda, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini tartozik, valamint a VW haszongépjárműveket gyártó részlege, illetve a Scania. A cég a Porsche és a Suzuki integrálásán is dolgozik. A Volkswagen távolabbi célja, hogy 2018-ban a világ legnagyobb autóipari csoportja legyen.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?