szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

Egyelőre a magyar kormány válaszára várunk - ettől függ, hogy az Európai Bizottság delegációja mikor és milyen keretek között tér vissza - nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjújában Szűcs Tamás, a Bizottság magyarországi képviseletének vezetője.

A kedden megjelent interjúban Szűcs Tamás azt mondta: a válaszadásnak nincs konkrét határideje. Hozzátette: "mivel már a november végi EFC- és Ecofin-ülésen megfogalmazódtak ezek az aggályok, a tisztázásuk nélkül nehéz továbblépni". Szűcs Tamás úgy fogalmazott: három teljesen egyenrangú partner tárgyalásáról van szó.

"Nehéz lenne azonban érdemi tárgyalást folytatni, ha olyan helyzettel szembesülne bármelyik fél, amelyen nem lehet változtatni. Ezt ugyanis már aligha lehetne tárgyalásnak nevezni" - válaszolta arra az újságírói kérdésre, hogy valóban vannak-e a Bizottságnak olyan aggodalmai, hogy a kormány törvénybe betonozza saját álláspontját.

Beszélt arról is, hogy többszöri kérésük ellenére, ahogy fogalmazott, nagy meglepetésükre nyújtotta be a kormány a jegybanktörvényre vonatkozó javaslatot. Hozzátette: alapvető kérdés, hogy a jegybanktörvény összhangban van-e az uniós szerződésekkel, garantált-e a jegybank függetlensége. Szűcs Tamás elképzelhetőnek nevezte, hogy Rogán Antal péntek délutáni módosító javaslatai orvosolhatják ezeket az aggályokat, de, mint mondta, időre van szükség ennek megvizsgálásához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hagyomány, egy apró csavarral: így teheti különlegessé az ünnepi menüt!

Hagyomány, egy apró csavarral: így teheti különlegessé az ünnepi menüt!

Drágábbak lesznek a jövő évi autópálya-matricák

Drágábbak lesznek a jövő évi autópálya-matricák

Lewis Hamilton is koronavírusos

Lewis Hamilton is koronavírusos