szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb, ezúttal ötmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt kap a Malév a kormány december 29-i határozata szerint.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a Malév ötmilliárd forintos tulajdonosi kölcsönt kap az államtól. A végrehajtást azonnali határidővel szabja meg.

A közölt táblázatból kiderül, hogy 8,4 milliárd forintot a harmadik negyedévben csoportosított át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések költségvetési fejezetből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz,  a szöveg szerint az állami vagyon gyarapítására és a Malév működőképességének biztosítására. A kölcsön forrása a költségvetés miniszterelnöki fejezetének rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata.

Berényi János, a közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Malév igazgatóságának elnöke december 22-én azt közölte: "az elmúlt hónapokban a kimagasló kereskedelmi teljesítmények révén elért pozitív üzemi működés további zavartalan folytatását nem befolyásolja a légitársaság tőkehelyzetének rendezési folyamata".

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium december elején kiadott közleménye szerint a kormány és a szaktárca egyértelműen elkötelezett a nemzeti légitársaság fenntartásában, s a továbbiakban is minden szükséges intézkedést megtesz a Malév folyamatos és biztonságos működtetése érdekében.

A társaság legutóbb novemberben kapott tulajdonosi kölcsönt a Malév 4,2 milliárd forint összegben, rövidtávú finanszírozás biztosítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát

Újra sztrájk kezdődik Makón, most határozatlan időre szüntetik be a munkát