szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Soros György támogatja az amerikai elnök terveit, hogy a jövőben jobban adóztassák meg a gazdagokat.

"A gazdagok túl kevés adót fizetnek, én is túl keveset fizetek" - mondta a magyar származású amerikai nagybefektető, milliárdos üzletember a német Süddeutsche Zeitung pénteki számában. Hozzátette: az Egyesült Államokban nagyon igazságtalan az adózás.

Az Obama által a napokban egy választási beszédben előhozott úgynevezett "Buffet-szabály" értelmében az évi 1 millió dollárnál nagyobb jövedelemmel rendelkezőkre vonatkozó adókulcs emelésével csökkenteni lehet a különbséget az amerikaiak felső 1 százaléka és a többi 99 százalék között. Obama tervei szerint az adókulcsot minimum 30 százalékra emelnék.

Soros György
©

A leggazdagabbak megadóztatásának programja Warren Buffet multimilliárdos befektetőről kapta a nevét, aki szerint nem igazságos, hogy ő kisebb adókulcs alapján adózik, mint a titkára. (Ez azért lehetséges, mert a befektetések utáni adó Amerikában alacsonyabb, mint a béreké.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Döntött az EU: rá kell majd írni az elektronikai eszközökre, mekkora a várható élettartamuk

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket

Nem működik a Spotify, nem játssza le a zenéket