szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem fizet az állam, cégek mennek csődbe, de ennek hamarosan vége, állította az NGM a Blikknek.

Törvénnyel akadályoznák meg, hogy tartozzanak az állami intézmények – írta a Blikk. A lap pénteki számában közlik a Nemzetgazdasági Minisztérium válaszát kérdésükre, amelyet azzal kapcsolatban tettek fel, hogy már a parlamenti irodaház felújítását végző egyik cég is csődvédelmet kért maga ellen, mert az államtól nem kap meg több száz millió forint bért.

A kabinet olyan jogszabályi környezetet igyekszik teremteni, amely nem teszi lehetővé az adósság felhalmozását. Ahol szükséges, költségvetési főfelügyelőt nevez ki – közölte a tárca. Szerintük a tartozás magas, de ennek oka az is, hogy 2010-es 21 milliárdos adósságállomány 449 intézményé volt, a mostani 87 milliárdon viszont már 844-en osztoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!