szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új berendezések gyártásának felgyorsítása érdekében biztosított kedvezményes állami hitelen túl a nemzetgazdaságui tárca állami kezességet is vállal a forgalmazókért, hogy a lehető legkedvezőbb hitellehetőségek álljanak rendelkezésükre. Az állami kezességnek azért komoly feltételei is vannak. Közben újabb gép kapott engedélyt.

Kezességet vállal az állam az online pénztárgépek forgalmazóinak - közöke szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A minisztérium - mint írták - elkötelezett a pénztárgépcsere zökkenőmentes lebonyolítása mellett, ezért újabb segítséget nyújt a gyártás finanszírozásához. Az új berendezések gyártásának felgyorsítása érdekében biztosított kedvezményes állami hitelen túl a tárca állami kezességet is vállal a forgalmazókért, hogy a lehető legkedvezőbb hitellehetőségek álljanak rendelkezésükre.

A minisztérium egy múlt heti egyeztetésen tájékoztatta a pénztárgéppiac szereplőit az újabb irányú támogatási szándékról, ahol a jelenlévők egyhangúan üdvözölték az állami kezességvállalás lehetőségét. 

Feltételek

A kezességvállalási szerződések megkötésére csak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgép-forgalmazók számíthatnak. Az állami kezesség csak az adóhatósággal online kapcsolatra képes pénztárgép gyártása vagy beszerzése érdekében felveendő, legfeljebb 1 éves futamidejű, forgalmazónként legfeljebb 3 milliárd forint összegű hitel tőkeösszegének 80 százalékára vonatkozhat. Az így vállalt kezesség együttes összege nem haladhatja meg a 20 milliárd forintot.

Újabb gép kapott engedélyt

Közben újabb pénztárgép kapott forgalmazási engedélyt, így a cserére kötelezettek már tizenöt gép közül választhatnak. Az NGM közlése szerint a Prior Cash Kft. kapott értékesítési engedélyt a "NOVATEK-N" típusú pénztárgépre a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. 

Jelenleg hét forgalmazó, a Prior Cash Kft., az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál engedélyezett, online kapcsolatra képes pénztárgépet a cserére kötelezetteknek - ismertette az NGM.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

Csak egy hajszálon múlt: megint majdnem összeütközött két műhold

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n