szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány keddi határozatával a költségvetési tartalékból 3,1 milliárd forintot irányított átt a Miniszterelnökségre, de pontosan nem tudni, mire - írja a Napi.hu a Magyar Közlönyt idézve.

Keddi határozatával a kormány lényegében kiürítette az első féléveben elkölthető költségvetési tartalék keretét, miután 3,1 milliárdot kap a Miniszterelnökség belőle "dologi kiadásokra" - írja a Napi.hu. A következő másfél hónapban szűk 2,7 milliárd forintból kell kijönni, miközben eddig 42 milliárdot költöttek el.

A Magyar Közlönyben megjelent határozathoz indoklást nem fűztek - írja a lap, emlékeztetve arra, hogy legutóbb épp egy hónapja kapott dologi kiadásokra a Miniszterelnökség 2 milliárd forintot, és bár a Napi.hu akkor is és most is firtatta a kiadás célját, választ egyik esetben sem kapott.

Hasonlóan nem lehet tudni, hogy a Lázár vezette - ma még csupán - kvázi minisztérium milyen beruházásra költött még februárban 800 millió forintot a tartalékból - áll a Napi.hu hírében.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Egy bizalmi szavazást már megnyert Conte, most egy sokkal nehezebb vár rá

Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus

Különleges járványkísérletben vesz részt a Bécsi Fiúkórus

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában