szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság őszi gazdasági előrejelzése érdekes félmondatokat tartalmaz, a szöveg arra utal, hogy a Magyarország által felhasznált uniós források kapcsán büntetésekre számíthatunk Brüsszel felől. Ez minden bizonnyal a magyar médiában hónapok óta keringő aszfaltügy lehet. A bizottság úgy fest, biztos büntetéssel kalkulál.

A bizottsági előrejelzés először az idei, azaz a 2014-es magyar költségvetési deficitprognózist felfelé toló tételek között említi azt, hogy van(nak) olyan tétel(ek), amelyek az EU-források korrekcióját jelenti(k). Az anyag viszont nem tér ki rá, hogy mely tétel(ek) lehet(nek) ez(ek), de nagy valószínűséggel arról lehet szó, hogy a testület már az idei technikai feltételezésébe beépítette a magyar médiában is már hónapok óta keringő ún. aszfaltügyből eredő korrekciót, azaz költségvetési bírságot, ami növeli a hiányt – írja a Portfolio.hu. A bírság valahol 60-90 milliárd forint körül szóródott a beszámolók szerint.

Ez alapján úgy tűnik, Magyarország biztos büntetéssel néz szembe. Inkább csak ennek mértéke és az elszámolás időzítése a kérdés, és éppen erre utal a bizottsági szöveg utalása is, miszerint a következő évekbeli deficitpályát befolyásolhatja az EU-források kapcsán felmerülő pénzügyi korrekciók elszámolásának időzítése és mértéke.

És hogy miért is kaphat hazánk ilyen komoly bírságot? Erről ide kattintva olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Új szolgáltatás a Vodafone-nál: elő lehet fizetni a Mozaik digitális tananyagaira

Új szolgáltatás a Vodafone-nál: elő lehet fizetni a Mozaik digitális tananyagaira

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják