szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány követelménye teljesíthetetlen trükknek tűnt, de a Horizont gyorsan teljesítette, így már biztosan nem fogják bezárni.

Az egyik magánnyugdíjpénztár elérte a 70 százalékos tadíjbefizetői arányt, amit a kormány kötelezővé tett a magánnyugdíjpénztárakra. Mégpedig a magán-nyugdíjpénztári szektor kétharmadát képviselő Horizont Magánnyugdíjpénztár, amely elsőként teljesítette a a követelményt – közölte a pénztár kedden.

Tavaly úgy tűnt, a kormány újabb teljesíthetetlen követelményt állított fel, hogy államosíthassa a pénztárakban maradt 205 milliárd forintot. De nem végzett alapos munkát: a felállítandó 70 százalékos tagdíjfizetési küszöb önmagában piszok magas, de a hvg.hu már akkor arra számított, hogy a pénztárak könnyen teljesítik, mert elég csak havi pár forintot kérni minden pénztártagtól.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár honlapja
©

Pedig a 70 százalékos küszöbtől tavaly még nagyon távol voltak, a tagdíjfizetés összességében 10 százalék alatt volt a négy működő magánnyugdíjpénztárnál. Azonban a Horizont közleménye szerint az ügyfelek magán-nyugdíjpénztári rendszer iránti elkötelezettsége felülmúlt minden várakozást, hiszen már az akció második hónapjában elérték a minimum célt, ráadásul úgy, hogy a tagság túlnyomó többsége egy évre előre rendezte a havi 500 forintos tagdíjfizetési kötelezettségét.

Habár a Magyar Nemzeti Bankkal – aki hatóságként októberben fogja először vizsgálni fél évre visszamenőleg a 70 százalékos tagdíjfizetési arány meglétét – még nem sikerült a pénztáraknak egyeztetniük a pontos számítási metódust, a Horizont Magánnyugdíjpénztár szakemberei biztosak benne, hogy a magyar törvényi szabályozásnak megfelelően befizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíjak minden számítási módszer mellett biztosítják a jogszabályi megfelelést. Így a pénztár biztosan nem lesz végelszámolásra kötelezve.

A pénztár nagy sikerként értékeli, hogy a tagságban felerősödött a tulajdonosi szemlélet és mindent megtesz azért, hogy csak azok az ügyfeleink maradjanak tagok, akik hosszú távon elkötelezettek és hajlandóak anyagilag is hozzájárulni a pénztár fenntartásához. A pénztár célja a 100 százalékos tagdíjfizetői arány elérése, így a potyautasokkal szemben minden törvényes eszközt felhasznál. Ennek érdekében továbbra is kéri jelenlegi és az egyre erősödő átlépési hullámban csatlakozó új tagokat, hogy aki eddig nem tette meg, haladéktalanul fizesse be a rá vonatkozó tagdíjat. Ha ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni, akkor lépjen vissza a társadalombiztosítási rendszerbe. Ebben az esetben felveheti a pénztárban tartott megtakarításain elért infláció feletti hozamot és az egyénileg teljesített befizetéseit is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik