szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leállt hétfő délután a Raiffeisen netbankja, az ATM-ek sem működnek – írja a Pénzcentrum. Korábban azt ígérték, hogy 1-2 órán belül helyreállítják a rendszert, de nem így lett. Még este 10 óra előtt sem működött a netbank, és a hvg.hu tud olyan esetről, hogy fizetni sem lehetett raiffeisenes kártyával.

Kora délután óta elérhetetlen a Raiffesien Bank DirektNet szolgáltatása, a telefonos ügyfélszolgálat is korlátozottan működik.

Nem működnek a raiffeisenes bankjegyautomaták sem, az ügyfelek a bankfiókokban sem tudtak pénzt felvenni, mivel bezárták azokat.

A hvg.hu munkatársa azt tapasztalta, hogy raiffeisenes kártyával más bank ATM-éből sem lehetett pénzt felvenni.

A pénzintézet honlapján eleinte azt a tájékoztatást tették közzé, hogy egyes szolgáltatási rendszereik technikai okok miatt nem működnek, ilyen például az ATM készpénzfelvétel, valamint a számlaműveletekhez kapcsolódó szolgáltatások. Dolgoznak a hiba elhárításán, mely 1-2 órán belül várható - ígérték, de ebből semmi sem lett.

A Raiffeisen netbankja délután fél 5 előtt pár perccel sem volt még elérhető. Ez egyben azt is jelentette, hogy a hétfőre tervezett utalásaikat az ügyfelek már nem tudták netbankon keresztül végrehajtani.

Késő délután frissítették a leállásról szóló közleményt a Raiffeisen Bank oldalán. Továbbra is arra hivatkoztak, hogy technikai okok miatt a bank szolgáltatásai nem elérhetőek, beleértve az ATM készpénzfelvételt, a bankkártyás vásárlásokat és az internetbankot. A fiókok zárva tartanak. Az ATM készpénzfelvét és a bankkártyás vásárlás várhatóan kora este állhat helyre, az online banki felület este indulhat újra. A Raiffeisen Bank elnézést kér a kellemetlenségért – zárult az akkori közlemény.

Késő este is frissítették a közleményt, de abban már nem jelöltek meg időpontot a rendszer újraindításához.

A netbank este fél tíz után sem volt még elérhető, sőt, a hvg.hu olyan esetről is tud, hogy fél tíz után egy autótulajdonos benzinkúton próbált raiffeisenes kártyával fizetni, de nem tudott. A Raiffeisen pedig továbbra is türelmet és elnézést kért az ügyfeleitől.

Hétfő, 21 óra 50-es állapot a netbankon
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

Radar360: Budapest plakátkampányba kezd, Szlovákia újra országos tesztelésbe

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát