szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Országos értékesítést is indíthat az IKEA, na, nem vidéki áruházakra kell gondolni, hanem – amennyiben az angliai tesztidőszak igazolja – átvevőpontokat létesítenének vidéken, így a nem budapesti fogyasztók is könnyebben hozzáférnének a lapra szerelt lakberendezéshez.

Bár az IKEA várhatóan nem épít áruházat vidéken, de átvételi pontok nyílhatnak, ha egy, már folyó nemzetközi teszt alapján beválik egy új megoldás. Idén nyáron a cég bejelentette, hogy egy új kereskedelmi koncepcióval lép piacra: az úgynevezett „order and collection”, azaz rendelést leadó és rendelést felvevő pontokat tesztel az Egyesült Királyságban. Az első ilyen pont a kelet-angliai Norwichben nyílt meg.

A héten a Mindenár.hu rákérdezett a magyar IKEA-nál arra, hogy Magyarországon is bevezetik-e ezt az új értékesítési modellt. Az IKEA kérdésükre közölte: "az order & collect rendszer kipróbálása valóban folyamatban van, a további bevezetések időpontját pedig a jelenleg is futó teszt eredményeitől függően fogjuk megállapítani".

A svéd lakberendezési lánc a harmadik magyarországi áruházát – amelyik egyébként a legnagyobb itteni lesz – ugyancsak Budapesten építi fel. Az Index kérdezett rá arra, hogy miért nem valamelyik nagyobb vidéki várost találták meg az áruházzal, az IKEA erre azt mondta, hogy "az IKEA-boltok olyan nagyok, hogy olyat csak Budapesten lehet kifizetődően fönntartani".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!