szerző:
hvg.hu

Hiába ígérte a kormány, nem kapták meg a béremelést a szakorvosok - írja közleményében az 1001 orvos a hálapénz nélkül csoport.

A kormány tavaly év végén azzal próbálta megnyugtatni az egészségügy kritikus helyzete miatt Balog Zoltánnak nyílt levelet író 781 orvost, hogy megígérték, januártól a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik. Az orvosok most jelentik, hogy a kormány nem tartotta be a szavát, az orvosok most megkapták a januári bérüket, és az nem emelkedett.

Erről az 1001 orvos a hálapénz nélkül nevű csoport adott ki közleményt, rámutatva arra, hogy mivel nem kaptak béremelést, a hálapénz továbbra is mérgezi a rendszert, a szaktárca, vagyis a Balog Zoltán vezette Emmi pedig nem működtet széles körű kerekasztalt.

Közleményükben felidézik a Fidesz 2010-es választási programjának egészségüggyel foglalkozó részét, amelyben az áll: „az egészségügyben dolgozóknak kiemelt szerepük van: a forráshiányos rendszert szinte már csak az ő áldozatos munkájuk tartja életben. {…} A széles körű egyeztetéseken alapuló életpályamodell kidolgozása elengedhetetlen. {…} Az ágazat egyik legsúlyosabb gondja a hálapénzrendszer. {…} Orvosainknak és szakdolgozóinknak megfelelő társadalmi és anyagi megbecsülésre van szükségük: méltó munkakörülményeket, méltó bérezést kell számukra biztosítani.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről

Az első gyári fotó a következő kecskeméti Mercedesről

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

A Ripost a hétfői tüntetésről: Sátán, Hillary Clinton, anarchizmus

Vágják a fákat a Normafánál, egy magán telken

Vágják a fákat a Normafánál, egy magán telken

Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Brüsszelt aggasztja, ami Magyarországon történik

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Államtitkárból lesz a Szerencsejáték Zrt. új vezére

Seres: Occupy MTVA, avagy Kossuth tér visszatér

Seres: Occupy MTVA, avagy Kossuth tér visszatér