szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy fest, nem nyugszik bele a kormányzat, hogy talpon maradt néhány magánnyugdíjpénztár. Az Azénpénzem.hu információi szerint már eldőlt, hogy hiába várnak a kasszák a járadékszolgáltatással kapcsolatos jegybanki állásfoglalásra, nem lesz könnyítés. Sőt, a parlament előtt levő törvényjavaslat további szigorításokat tartalmaz. Ezen a téren is.

Az állami tb-be visszalépésre kényszerítés nyomán a magánnyugdíjpénztárak tagsága brutálisan megcsappant, de a kormányzat ezzel sem érte be: a 2014-es törvénymódosítás miatt be kell zárni azt a kasszát, amelynél a tagdíjfizetési arány nem éri el a hetven százalékot. A korábban szinte lehetetlennek tűnt elvárást nagyon derekasan teljesítették a pénztárak. A legfrissebb (már a 2016-os év egészére) vonatkozó számok is egészen fantasztikusak.

A már említett törvénymódosításban azonban nem csak a még az önkéntes nyugdíjpénztárak számára is nagy kihívást jelentő díjrendezési arány előírása szerepelt – írja az Azénpénzem.hu lakossági pénzügyi portál. Emelték a tétet – tulajdonképpen legalább a duplájára. A parlament előtt levő törvényjavaslat szerint az elvárt tartalék a különböző előírások összege. Egy további passzus szerint a működési és a likviditási tartalék is figyelembe vehető (az adományokkal a tagok ezt hizlalják). Ez az előírás is szigorítás, hiszen a működési tartalék mindössze 40 százalékban, a likviditási tartalék megfelelő része pedig 70 százalékban használható fel a tartalék képzésére.

A portál információi szerint már eldőlt, hogy hiába várnak a kasszák a járadékszolgáltatással kapcsolatos jegybanki állásfoglalásra, nem lesz könnyítés. Pedig a tagokat még ilyesmivel kecsegtetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában beindult füstgránát ügyében

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”