szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rubik-kockát ábrázoló kiállítási központ már biztos, hogy nem az eredetileg elképzelt helyen és formában épül fel – írta a Magyar Idők.

A Rubik-ház a lágymányosi, Duna-parti telek helyett a belvárosban kaphat helyet – írta a Magyar Idők, amely felidézte, hogy a 2014-es, az intézmény nemzetközi tervpályázatát előkészítő kiírásból annyi derült ki, hogy a szükséges ingatlannak 17 ezer négyzetméteresnek kellene lennie.

A helyszínnel kapcsolatban viszont a lap beszámolója szerint egyetlen forrás sem tudott konkrét ingatlant megnevezni. Azt írták, a Rubik-ház projekt a Nyugati pályaudvarnál lévő MÁV rozsdaövezet hasznosításával kapcsolatban is felmerült.

A kockaház korábban kiszemelt lágymányosi telkén közben irodafejlesztés kezdődött el, itt épül majd fel a magyar Nobel-díjasok parkja.

A Rubik-kocka alakú központ ötlete egyébként 2012-ben került a nyilvánosság elé, és Radnai Pétertől, a Playboy volt főszerkesztőjétől származott.

A központról Orbán Viktor és Rubik Ernő feltaláló szándéknyilatkozatot is aláírt, igaz, utóbbi később több nyilatkozatában is elmondta, hogy a Rubik-kocka alakú ház építészeti megvalósítása nem lenne szerencsés.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma

Digitális árveréssel próbál bevételhez jutni a világ legnagyobb múzeuma