szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csetényi Csaba cége ezúttal a Rogán Antal által vezetett minisztérium tenderén futott be. 1,4 milliárd forintért a Network 360 Kft. egy német társasággal közösen vállalta, hogy kulturális kiadványokat, programokat, pr-cikkeket szállít, dokumentumfilmet készít a német-magyar történelmi és kulturális kapcsolatok megerősítése céljából.

1,4 milliárd forintos állami tendert nyert Csetényi Csaba egyik érdekeltsége. A Rogán Antal szomszédjaként elmlegetett üzletember Network 360 Reklámügynökség Kft.-je ezúttal a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs tenderét nyerte meg - írta a Világgazdaság.

Ezért a pénzért a Csetényi-féle cégnek a következő megbízást kell teljesítenie: "művészeti kiadványok megvalósítása, amelyen keresztül Magyarország kulturális-történelmi értékei bemutatásra kerülnek”. Emellett le kell bonyolítania egy németországi sajtókampányt a történelmi és kulturális kapcsolatok megerősítéséért, ennek keretében el kell készítenie egy dokumentumfilmet, valamint meg kell jelentetni "egy releváns témájú játékfilmet és ezekhez kapcsolódóan pozitív tartalmú szerkesztőségi anyagokat". Kulturális és művészeti rendezvényeket is meg kell szervezni Berlinben, Londonban és Párizsban.

Az anyagok témája az 1956-os forradalom és szabadságharc.

A pályázatra benyújtott egyetlen ajánlat Csetényiéktől jött. A Network 360 a Red Rock Musikproduktion GmbH-val közösen indult.

Csetényiék felfutása

2014-től 2016 márciusáig az állami reklámtortából a Network 360 Kft. hasította ki a legnagyobb szeletet: 4,9 milliárd forintot. Csetényi egy ízben szomorúan azt mondta erről a kormánypárti napilapnak, hogy nem érti a támadásokat, mert az ő cégei minden esetben nyílt eljárásban nyerték el a zsíros megbízásokat. Ez azonban nem volt száz százalékig igaz.

Néhány további tender a közelmúltból, amelyeken a Pasa park második leghíresebb lakójának érdekeltségei futottak be:

- Miniszterelnökség, bruttó 6,25 milliárd forint, Network 360 Reklámügynökség Kft., Affiliate Network Kft. (mindkettő Csetényi-cég): pr-feladatok, közvélemény- és piackutatás, rendezvényszervezés.

- Városliget Zrt., 40 millió forint, Network 360 Kft. a Liget projektet népszerűsítő 16 oldalas kiadvány elkészítése.

- Városliget Zrt., nettó 390 + 155 millió, Network 360 és az Affiliate Network Kft., a Liget projekt kommunikációs feladatai.

- Miniszterelnökség, bruttó 400 millió forint, Network 360 Kft., 2007–2013-as fejlesztéspolitikai időszak záró kommunikációs kampánya.

- Magyar Olimpiai Bizottság, 457 millió forint, Network 360 Kft., egy még el sem nyert budapesti olimpia kommunikációja.

- Nemzeti Kommunikációs Hivatal, 1,574 milliárd, Network 360 Kft., kormányablakkampány. Emiatt a meghívásos tender miatt egyébként az Európai Bizottság is összevonta szemöldökét, 334 milliót visszahívva az elnyert uniós támogatásból.

- Miniszterelnökség, 380 millió, HG 360 Kft. (a Network Kft. korábbi nevén), a tavaly szeptemberi bevándorlóellenes plakátkampány hirdetési feladatai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: Drámai módon romlottak novemberben a cégek kilátásai

GKI: Drámai módon romlottak novemberben a cégek kilátásai

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Gazeta Wyborcza: A lengyel kormány azért fenyegetőzik vétóval, mert fél

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről

Nem tárgyalt a kormány az iparűzési adó felfüggesztéséről