szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kegyvesztett vállalkozó 2014 augusztusa óta nem nyert állami tendert.

A Simicska Lajos érdekeltségébe sorolt Inter Media Group (IMG) nevű reklámügynökség 2014 augusztusa óta nem nyert tendert – írja a Népszabadság a saját adatgyűjtésére alapozva.

Simicskáék annak ellenére sem jutottak megbízatáshoz, hogy az IMG az előző ciklusban az Orbán-kormány kedvenc médiaügynöksége volt, olyan kampányokat vitt, mint a rezsicsökkentés népszerűsítése vagy a Nemzetközi Valutaalap elleni reklámhadjárat. A kft. 2010 és 2014 között megtízszerezte az árbevételét, a 2014-es választások után még négy hónapig működött a fideszes gépezet, ami 2,6 milliárdos megbízást hozott Simicskáéknak.

©

2014 óta a legnagyobb szeletet az állami reklámtortából a Csetényi Csabához tartozó Network (korábbi nevén HG) 360 Kft. szelte ki, összesen 4,9 milliárd elköltésére kapott megbízást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!