szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hitelesíthetik időre az újpesti stadiont, marad a vidéki albérlet.

Szinte biztos, hogy Kecskeméten rendezik meg az Újpest–Ferencváros meccset márciusban – mondta el Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója a Digi Sportnak. A Szusza Ferenc stadion még az ősszel elhasalt a hatósági bejáráson, az ÁNTSZ, a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem sem adta meg az engedélyt, hogy nézőket engedjenek be oda. Akkor úgy volt, hogy februárban be lehet adni hiánypótlást, most viszont az ügyvezető igazgató azt nyilatkozta: a klub nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-nél.

Az őszi vizsgálat szerint a pálya nem felel meg a sporttörvény előírásainak, nem működik a biztonsági és beléptető rendszere, és használatba vételi engedélye sem volt. A műszaki átadás-átvétel sem fejeződött be az előző vizsgálatig.

Pedig a felújítás nem volt egyszerű: a klub hosszú hibalistát adott ki, ugyanis az általuk felkért szakértő: balesetveszélyes széktartókról, burkolatlan vezetékekről, hézagos ajtókról, esztétikai hiányosságokról számolt be.

Az ősszel a felújítás alatt az Újpest több, elvileg hazai meccsét is Kecskeméten játszotta le, az ottaniakkal a bajnokság végéig állapodtak meg. Az ügyvezető igazgató most is úgy fogalmazott: jelenleg nem tudja elképzelni, hogy máshol játsszon a csapat tavasszal. Nem egyedi mostanában, hogy a stadionépítések miatt egy klub más városba kényszerül: a szombathelyiek például Sopronban, az MTK pedig Dunaújvárosban, illetve egy meccs erejéig Felcsúton játszotta a hazai meccseit a saját stadionja építése idején.

A műsorban Gyarmati Eszter azt is cáfolta, hogy eladnák a klubot. Néhány napja röppent fel a hír, hogy a Red Bull tárgyalna az Újpest megvásárlásáról – egyelőre úgy tűnik, ebből nem lesz semmi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat

Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

Károly herceg meleg szavakkal emlékezett az apjára

A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában

A rendőrök élesztettek újra egy 15 éves fiatalt a Király utcában