szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ide vonatkozó kormányrendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelynek során legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést, és a hétfő ilyen nap volt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelembe veszi, ha az ügyfelek önhibájukon kívül nyújtanak be késedelmesen dokumentumokat - közölte a NAV az után, hogy hétfőn több adózó üzemzavarról tett bejelentést.

Az adóhatóság hétfőn honlapján jelezte, hogy a kormányzati portál és az Ügyfélkapu átmeneti fennakadása miatt az eBEV portál nem elérhető. Hozzátették, ez független a NAV informatikai rendszerétől, nem a NAV rendszerének meghibásodása miatt áll fenn. 

Az ide vonatkozó kormányrendelet alapján nem számít bele a határidőbe az a nap, amelynek során legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést. A NAV eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - ígérik.

Csütörtökön egyébként tervezett leállásra is számítani kell egy négyórás karbantartás miatt, mint arról korábban beszámoltunk. A hvg.hu egyik olvasója is jelezte, hogy "áfa-bevallási határidő van, és megint nem működik az Ügyfélkapu. Ja és mellesleg 25-én is bevallási határidő!" - írta. A könyvelőként dolgozó olvasó úgy tapasztalta, hogy rendszeresek a leállások idén az Ügyfélkapu rendszerében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

1,5 millió magyar az Ügyfélkapun

Meghaladta a 1,5 milliót az e-közigazgatási ügyintézésben segítő Ügyfélkapu regisztrált felhasználóinak száma – közölte a szolgáltatást üzemeltető NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató.

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

Ezért ne mondjunk igent minden kérésre

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában

Nincs egyezség, újra sztrájkolnak a Continental makói gyárában