szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az a mától minden valószínűség szerint holnaptól akar lenni, amint az adóhatóság oldalán található idővonalon is látható.

Utoljára ma figyelmeztetett a Magyar Távirati Iroda hírében Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fontos határidőre, hogy az ügyfélkapus hozzáféréssel rendelkezők mikortól nézhetik meg - hogy ellenőrizhessék és szükség esetén kiegészíthessék - azt az szja-bevallási tervezetet, amelyet a NAV készített el számukra. A tájékoztatás úgy szólt, hogy március 15-től található meg a tervezet az ügyfélkapun. Ez a dátum szerepel egyébként a NAV egyik tájékoztató videójában is.

Kerestük a tervezetet, de nincs ott az ügyfélkapun, az ügyfélkapura ígértek egy e-szja-menüpontot, az sincs még ott. Tárhelyünkbe sem érkezett új üzenet, netán maga a bevallási tervezet. Az adóhatóság oldalán azonban van egy tájékoztató, mely szerint igazából március 16-tól kell keresnünk ezt a dokumentumot.

©

Azoknak is március 16-a a határidő, akik nincsenek regisztrálva az ügyfélkapura, ők 16-án éjfélig többféle módon (levélben, sms-ben, telefonon, a NAV honlapján vagy személyesen) is kérhetik, hogy a NAV küldje el számukra az adóbevallási tervezetet, amelyet május 2-ig kapnak meg postán. Ilyen igénylést március 16. után azonban már csak a NAV ügyfélszolgálatain lehet benyújtani. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Fontos határidő az adóbevallásnál

Mától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni - hívja fel a figyelmet a NAV.

AstraZenecával oltják pénteken Angela Merkelt

AstraZenecával oltják pénteken Angela Merkelt

Reagált a Szegedi Tudományegyetem arra, miért takaríttat az eddigi ár háromszorosáért

Reagált a Szegedi Tudományegyetem arra, miért takaríttat az eddigi ár háromszorosáért

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy

Eladó a világ leggyorsabb szedánja, egy mára 12 éves Mercedes, ami 370 km/h-val megy