Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
A magyarok 90 milliárd forintot költenek sajtvásárlásra az élelmiszerüzletekben, ennél többet csak a feldolgozott húsra és sörre adnak ki – írta a Világgazdaság.
A sajtok közül továbbra is trappista a legnépszerűbb fajta, a teljes piac 43 százalékát fedi le – idézte a VG a pénteki számában a Nielsen adatait.
A piackutató szerint tavaly június és idén május között a sajtpiac a mennyiséget nézve stabil maradt, értékben viszont 9 százalékos növekedéssel a 90 milliárd forintot is meghaladta a forgalom.
A Nielsen szerint a fogyasztás eltolódott a magasabb árszínvonalú sajtok felé, a gyártói márkák forgalma viszont 63 százalékról 60 százalékra esett vissza egy év alatt.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.