szerző:
hvg.hu

Az eredetileg tervezett ár csaknem dupláját kapja a munkáért a cég.

A Strabag Vasútépítő Kft. építi meg a Hódmezővásárhely és Szeged közötti tramtrain pályát – írja a Fonódó reblog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok alapján. A megépítésre szabott határidő 2018. március, ez azonban még nem a projekt átadásának határideje – emlékeztet a cikk.

A közúti vasúti munkák tervezését és kivitelezését a két városban 8,97 milliárd forintért vállalta a Strabag. Hódmezővásárhelyen meg kell építeni a teljes, egyvágányú villamospályát, Szegeden pedig a meglévő villamoshálózatot egy körülbelül másfél kilométeres vágánnyal kötik majd be a nagyvasúthoz Rókuson.

Nem ez volt az egyetlen nagy megbízás, amelyet a Strabag a napokban nyert el. A múlt héten a hvg.hu írta meg, hogy a társasággal köt szerződést a BKV a hármas metró felújítására, azt a munkát 24,1 milliárd forintért végzi a társaság.

A projekt miatt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, korábbi hódmezővásárhelyi polgármester is bírálta a felelősöket: a politikus tavasszal a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól kérte azt, hogy tisztázzák, miért nőtt a pályafelújítás költsége az eredeti 13,2 milliárdról 32,5 milliárdra. A mostani összeg ennél kevesebb, ám még mindig csaknem a duplája az eredetinek.

A pályán közlekedő vonatoknál sem sikerült tartani az eredeti kalkulációt: a nyertes Stadler 16 milliárdért szállítja a kocsikat - korábban 10 milliárd forinttal kalkuláltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szalai Anna Itthon

Kezdődhet az M3-as metró felújítása

Szerződést köthet BKV a hármas metró északi szakaszának felújítására kiírt tender győztesével. A Strabag 24,1 milliárdért végzi el a munkát.

Az elektromos autó nem környezetvédelmi csodafegyver

Az elektromos autó nem környezetvédelmi csodafegyver

65 éves korában meghalt a Microsoft milliárdos társalapítója, Paul Allen, akinek még nagy tervei voltak

65 éves korában meghalt a Microsoft milliárdos társalapítója, Paul Allen, akinek még nagy tervei voltak

A nyugdíjpiacra is beléphet az állam

A nyugdíjpiacra is beléphet az állam

Németh Szilárd bemutatja az „Így főznek a birkózók” könyvet

Németh Szilárd bemutatja az „Így főznek a birkózók” könyvet

Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben