szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett az azeri válasz a vádakra, amelyek szerint a diktatúra fél Európa politikusait és újságíróit lefizette: az örmény lobbival szövetkező Soros György a hibás.

Nem sokat kellett várni, hogy az azeri elnöki hivatal reagáljon a korrupciós vádakra. A Guardian és a korrupcióellenes OCCRP feltárta, hogy Azerbajdzsán eurómilliárdokat költött politikusok és médiaszereplők lefizetésére, hogy javítsanak a korrupt és diktatórikus ország imázsán. Összesen 3 milliárd eurót fordítottak vesztegetésre és luxustárgyak vásárlására egy alap segítségével. 2012 és 2014 között összesen 16 ezerszer fizettek ebből az alapból.

Az azeriek szerint persze mindebből semmi nem igaz. Az elnöki hivatal sajtóosztálya közleményében úgy fogalmaz: az elnök és családja elleni vádak teljesen alaptalanok.

De ennél tovább is mentek, már meg is fejtették, kik állnak a cikkek mögött. A választ jól ismerheti bárki, aki egy kicsit is figyeli a magyar kormány kommunikációját: természetesen Soros György és emberei, akik

csalók, trükközők, bűnözők és hazugok.

Persze nem Azerbajdzsánról lenne szó, ha nem találtak volna örmény szálat is - azt is megemlítik, hogy az örmény lobbi Sorossal együttműködve próbálja egy „mocskos kampányban” lejáratni az azeri elnököt és családját. Erre már mindent eldöntő bizonyítékot találtak: a Guardian cikkének három társszerzője közül az egyik, Dina Nagapetyan maga is örmény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán mintaállama fél Európát lefizette

Döbbenetes dokumentumokat és ügyleteket tárt fel a Guardian. Azerbajdzsán eurómilliárdokat költött politikusok és médiaszereplők lefizetésére, hogy javítsanak a korrupt és diktatórikus ország imázsán, olykor pedig politikai eredményeket is sikerült elérni.

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok

Ezeken az utakon változtak idén a sebességhatárok

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Radar360: Rossz világ jön a gazdaságra és az Indexre

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel