szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti polgármester egy év alatt húsz helyet ugrott előre a Forbes leggazdagabb magyarokat összesítő listáján.

Összeállította a 33 leggazdagabb magyar listáját a Forbes. A listát még mindig az OTP-vezér Csányi Sándor vezeti tavalyhoz képest még 11 milliárddal több, 294,3 milliárd forintos vagyonnal, őt követi az idén a második helyre befutó Demján Sándor üzletember 192 milliárdos vagyonnal.

A vagyonát egy erotikus weboldallal megalapozó Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa tavalyhoz képest 15 milliárddal növelte vagyonát, a Forbes listáján ő lett a harmadik leggazdagabb magyar 188,6 milliárddal.

A Videoton-vezér Széles Gábor a negyedik (147,1 millilárd), a Wallis-tulajdonos Veres Tibor (140,5 milliárd) az ötödik leggazdagabb magyar lett az idén, míg a tavalyi második Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa tavalyhoz képest 60 milliárdot vesztett és a top 5-ből is kiszorult.

Tavalyhoz képest a legnagyobbat azonban Mészáros Lőrinc ugrotta, aki a 28. helyről máris a nyolcadikra ugrott, a tavalyi 35,4 milliárd forintját megháromszorozva pedig idén 105,7 milliárdra becsülik a vagyonát.

A tavalyi 21. kaszinó- és Tv2-tulajdonos filmipari kormánybiztosnak is jó éve volt: Andy Vajna most a 16. lett a listán, közel húszmilliárddal növekedve tavalyhoz képest, 62,2 milliárd forintos vagyonnal.

Meglepő módon az állami beruházások egyik kedvenc cégének, a Dagály Úszóarénát is építő Market vezérének, Garancsi Istvánnak vagyona viszont csak hárommilliárddal nőtt, idén 48,7 milliárddal a 19. lett a listán.

Simicska Lajos ellenben tavalyhoz képest még többet, mintegy 10 milliárdot vesztett és öt helyet visszacsúszva csak a 21. lett 46,6 milliárdra becsült vagyonnal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megváltoztatták az oltási rendet, már 16–18 éveseket is felvesznek a listára

Megváltoztatták az oltási rendet, már 16–18 éveseket is felvesznek a listára

Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott

Vidnyánszky Attila búcsúzik Törőcsik Maritól: Elképedve figyeltük azt az erőt, amit a szerepén keresztül mutatott

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz