szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre kevesebben dolgoznak itt.

A szocialista Mesterházy Attila kérdezett rá, hány külföldi munkavállalási engedélyt adtak ki, és mely országból hány munkavállaló érkezett. Mesterházy sajtóhírekre hivatkozva azt írta, a Nemzetgazdasági Minisztérium 59 ezer munkavállalási engedélyt tervezett kiadni 2017-ben az unión kívüli tartósan itt dolgozó munkavállalóknak, de szeptember végéig csak 10 700-at sikerült.

Cseresnyés Péter államtitkár azt írta, a hivatkozott 59 ezer fős létszám nem a kiadandó engedélyekre vonatkozott, hanem azt a számot jelöli, amit nem léphet túl a hazai munkaerőpiacon az EU-n kívüli foglalkoztatottak száma. A tavalyi engedélyek száma jócskán a kvóta alatt maradt: december 20-ig 19 771 főnek adtak ki munkavállalási engedélyt.

Az államtitkár emlékeztetett, csak akkor kaphat harmadik országbeli munkavállaló munkavállalási engedélyt, ha az álláshelyet magyar vagy uniós állampolgárral nem sikerül feltölteni. A külföldiek magyarországi munkavállalása 2010 óta csökken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás

Gfk: Terjed a környezettudatos vásárlás

Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Hálás lesz érte a laptopja aksija: jönnek az alvó fülek az Edge böngészőbe

Hálás lesz érte a laptopja aksija: jönnek az alvó fülek az Edge böngészőbe