szerző:
hvg.hu

Az NGM nem akarja kiadni az erre vonatkozó anyagokat, de a bíróság első fokon ellenük döntött.

Mivel a kormány állítása szerint csak idén értesültek a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt. viselt ügyeiről, az MSZP-s Szakács László közérdekű adatigénylés keretében próbálta megszerezni azokat az összefoglalókat, amelyeket az OLAF magyarországi koordinációs irodája készített 2007 és 2017 között évről évre – írja a Népszava.

Szakács azt akarta tudni, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium milyen információkkal rendelkezett az ügyről, milyen Magyarországot érintő OLAF-vizsgálatok vannak folyamatban és milyen intézkedéseket tett a kormány az érintett ügyekben, ugyanis ennek a koordinációs irodának a kötelezettsége, hogy az EU pénzügyi érdekeit sértő szabálytalanságokról és az OLAF hazánkat érintő vizsgálatairól tájékoztassa a nemzetgazdasági minisztert.

Az NGM megtagadta az összefoglalók kiadását, mondván döntés-előkészítő adatok szerepelnek benne, de Szakács perre ment, és a bíróság első fokon úgy döntött, ki kell adni a minisztériumnak a kért adatokat. A tárca vélhetően fellebbezni fog.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!