szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy látszik, a Fidesz környéke Mészáros Lőrincen kívül is tele van zuckerbergi gazdasági talentumokkal...

Mérlegen a NER
Az igazság napja május 31-e, amikor a cégek közzétették éves beszámolóikat. Ekkor derült ki az is, mennyit fialt a kormányközeli vállalkozóknak 2017-ben Orbán Viktor, Lázár János vagy Rogán Antal barátsága.
Friss cikkek a témában

Rogán Antal feleségéhez hasonló gazdasági csodát valósított meg egy év alatt egy másik vezető fideszes: Kósa Lajos felesége is. A volt miniszter neje, Porkoláb Gyöngyike mindössze kilenc hónap alatt fordította 3,7 millió forintos mínuszból 91,5 millió forintos pluszba a Fiák Istvántól átvett Tócó-Pece Kft.-t.

Kósáné 2017 márciusi cégvásárlásáról többször írtunk korábban: az ország legröhejesebb nevű vállalkozásának címére is eséllyel pályázó kft.-t (még akkor is, ha a Tócó és a Pece két létező, kelet-magyarországi patak neve) 2014-ben Fiák István, a volt debreceni polgármester bizalmasa alapította.

Tőle vette át tavaly tavasszal Porkoláb Gyöngyike, nem is akárhogy: a 139 milliós eszközállományú céget 6 millió forintos névértékén vásárolta meg. (A cég korábban feltűnt a Kósa édesanyja által vásárolt sertéstelep körül is, a volt miniszter – „Édesanyám nem strómanja senkinek!” – azonban azt mondta cégvásárlásról: szerinte nem volt furcsa az üzlet, illetve, mivel "nem közszereplő magánszemélyek magánügyleteiről van szó", az nem is tartozik szerinte senkire.

A miniszter két lánya, Kósa Eszter Zsófia és Kósa Anna Sára által vezetett cégről ugyanúgy semmit nem tudni, mint Rogán Antal feleségének vállalkozásáról, nincs honlapja, Facebook-profilja, sem hirdetései, így csak találgatni (sem) lehet, miből is szárazhatott a 2017-es 91,5 milliós adózott eredmény. A cég hivatalosan bejegyzett főtevékenysége az üzletviteli és egyéb tanácsadás.

A kft.-nek két szellemi tevékenységet végző alkalmazottja van – feltehetően a két Kósa-lány –, a személyi jellegű ráfordításoknál ennek ellenére 0 forintot szerepeltet a beszámoló.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője