szerző:
hvg.hu

A leggazdagabb fideszes újonc "szociális érzékenysége" most egészen különös módon nyilvánul meg.

Az országgyűlés egyik leggazdagabb – a legmódosabb top 3-ba is bekerült, újoncként viszont a leggazdagabb, "kisebb ingatlanbirodalommal" – rendelkező képviselője, az Orbán Viktor ügyvédjeként emlegetett Bajkai István képviselő jelentette be: a Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy Az alaptörvényben tiltsák be a hajléktalanságot, ugyanis a Fidesz szerint minden hajlék nélküli ember számára biztosított a szálláshely és a munkalehetőség.

A Fideszből származó információk szerint nincs arról szó, hogy ő lenne az "új Hollik István", vagyis az új szóvivő. Az országgyűlési bizottságokban betöltött szerepei – a törvényalkotási bizottság alelnöke, illetve az igazságügyi bizottság tagja – alkalmassá tehetnék ugyan egy ilyen téma tálalására, Bajkai azonban inkább személyes okokra hivatkozott a sajtótájékoztatóján.

"14 éves korom óta lakom a fővárosban, Erzsébetváros alpolgármestereként is tevékenykedtem. A városban való közlekedés és az itteni életem során szinte napi jelleggel találkoztam azzal a problémával, ami – nyugodtan fogalmazhatunk így – évtizedes jelenség a fővárosban, hogy sokan sajnos életvitelszerűen közterületen laknak."

Bajkai István a VII. kerületben indult a választáson, a kampányban a nevével matricázott tojást osztott (állítása szerint a sajátját), majd tejet is vitt a választóknak, ám alulmaradt Oláh Lajos DK-s politikussal szemben, végül listáról kapott mandátumot.

A hajléktalanság témájának megítélése nem egyértelmű. A legutóbbi fellelhető, 2013-as közvélemény-kutatás szerint az emberek inkább segítenék a hajléktalanokat, mint büntetnék – akkor egy, a hajléktalanokat büntető elképzelés futott –, az emberek kétharmadát azért zavarja a hajléktalanság, mert azt gondolják: jobb lenne, ha mindenkinek lenne hol laknia. Abban a kérdésben megosztottabb volt a véleményük, hogy ki kellene-e tiltani a hajléktalanokat a belvárosból, illetve törvényben kell-e szabályozni az életvitelszerű közterületen tartózkodást, de a többség nem támogatta ezeket a megoldásokat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!