szerző:
hvg.hu

Ammóniahiány van, ez okozza a szén-dioxid-hiányt egyébként Európa több országában.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Komoly sör- és egyéb szénsavasital-hiány lehet Angliában, írja az Independent, mert nincs elég szén-dioxid. Mindez a legrosszabbkor következhet be: a foci-vb és a barbecue-szezon kellős közepén. A szén-dioxid-hiányt az ammónia hiánya okozza, ami a CO2-előállítás alapanyaga. A szaksajtó szerint évtizedek óta nem volt ilyen rossz a szén-dioxid-helyzet, azaz súlyos a probléma. Az iparágból megszólalók pedig sajnálkoznak, hogy ilyen rossz időzítést készakarva sem lehetett volna csinálni. Nemcsak a kocsmák járnak rosszul, a nagy bolthálózatok is egyre-másra teszik ki a "jelenleg nem kapható" táblát az érintett termékekre. Egyelőre nehéz megbecsülni, mikor lesz újra elég szén-dioxid a piacon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!