szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Már szinte az egész Balaton az ő kezében van.

Megszerezte a pártállami MSZMP-üdülő utódjaként működő Club Aligát az Appeninn Vagyonkezelő Holding - közölte az MTI. Ez az a cég, ami Mészáros Lőrinc ingatlanportfólióját kezeli, többek között a felcsúti üzletember Balaton körül megszerzett területeit. Azokból márpedig egyre több van: az utóbbi hónapokban Mészáros sorra vásárolta fel az értékes ingatlanokat.

Most az egykori pártüdülő is Mészáros kezébe kerül. Az Appeninn tájékoztatása szerint a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a magyar állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is ők birtokolják a jövőben. A Balatonvilágos területén lévő Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik, és igen népszerű üdülőhelynek számít.

A Balaton körüli ingatlanok viszonylag gyorsan kerültek Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonába. Mára a Balaton legnagyobb turisztikai vállalata, a Balatontourist is Mészáros egyik cégének a tulajdona. Ezáltal a felcsúti üzletember gyakorlatilag mindenféle akadály nélkül terjeszkedhet a tónál. A fideszes vásárlások után eltűnnek a szabadstrandok, a kempingeket pedig beépítik.

A balatonakali kempinget ráadásul jóval áron alul szerezhette meg Mészáros Lőrinc cége: amiért 2017 januárjában még 817 milliót kért a felszámoló, és 370 millióért nem adta, azt márciusban már csekély 300 millióért vásárolta meg a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore alapítású cége.

Az adásvételekkel kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal soha, semmilyen problémát nem talált, vagyis a szervezet egyszerűen szemet hunyt afelett, hogy szépen lassan szinte az egész Balaton Mészáros Lőrincé lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

Varga Judit szerint a közösségi média olyan lett, mint az ivóvíz

A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat

A Magyar Posta nyártól nem viszi ki a napilapokat