szerző:
Z. B.

Az Ikarus Egyedit leginkább azért övezték botrányok, mert nem szállította le a megrendelt buszokat. Most pedig az egyik forgalomba állt buszáról került ki egy elég aggasztó videó a netre.

Sok kritika érte az Ikarus Egyedit a Modulo csuklós buszai miatt, leginkább azért, mert a BKV és a Volánbusz által rendelt 180 buszból mindössze 5 érkezett meg határidőre. Azóta a BKV és a Volánbusz is szerződést bontott a céggel, az pedig csődvédelmet kért, amit meg is kapott.

Azonban szakmai berkekben a megérkezett példányokkal szemben is több kritika merült fel, leggyakrabban az, hogy a jármű csuklószerkezete instabil, amit a kritikusok szerint az okoz, hogy a gyártás során

egyszerűen kivágtak egy darabot a prototípus buszból a csukló és a hátsó tengely közötti részen.

Ez pedig a fizika törvényei szerint azt okozta, hogy a busz középső tengelye (a csukló előtt) túl könnyű, míg a leghátsó kerék mögötti rész – itt van a motor is – túl nehéz lett, ezért a jármű instabillá vált. A jelenséget a Totalcar cikke magyarázza el részletesebben. Az eszmefuttatást szakmai körökből több helyről lehetett hallani, sőt forgalomba állás előtt a BKV üzemeltetési vezérigazgatója is emlegetett csuklószerkezeti problémákat, de hivatalosan sosem lett alátámasztva.

Az alábbi videóra tekintve – melyet az Omnibusz szakmai blog osztott meg Facebookján – azonban kristálytisztán látszik, hogy lengedezik a busz hátulja egyenes terepen is. Nem éppen megnyugtató látvány.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Zelki Benjámin Gazdaság

Csak nem jöttek meg a buszok, szerződést bont a BKV az Ikarus Egyedivel

Az Ikarus Egyedi Kft. 150 buszt kellett volna, hogy leszállítson áprilisig a Volánbusznak, 30-at a BKV-nak, azonban a határidőig összesen öt járművet adott át. Az anyagi gondokkal küzdő cég nemrég leépítésekbe kezdett, de a kormány ismét kedvezett nekik és stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a gyárat, hogy elkerülhessék a csődöt.

Kijavítanák a fideszesek a lakástakarék-törvényt, mert helyesírási hibákat találtak benne

Kijavítanák a fideszesek a lakástakarék-törvényt, mert helyesírási hibákat találtak benne

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Halálra gázolt a vonat egy embert Vácnál

Kalifornia 2020-tól betiltatja az olyan jelszavakat, mint az 123qwe

Kalifornia 2020-tól betiltatja az olyan jelszavakat, mint az 123qwe

Vakvezető kutyája miatt nem akarnak lakást kiadni a látássérült fiúnak

Vakvezető kutyája miatt nem akarnak lakást kiadni a látássérült fiúnak

Tarlós: Bírom Puzsér Róbertet, de a városvezetéshez nem ért

Tarlós: Bírom Puzsér Róbertet, de a városvezetéshez nem ért

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén