szerző:
hvg.hu

Már közelebb vagyunk Mészáros Lőrinchez, mint Simicska Lajoshoz.

A HírTv új vezetésében régi és új arcok is felbukkannak, az egyetlen viszonylag ismeretlen Répásy Bálint. A HírTV új vezérigazgatója most veszítette el a munkáját: ő volt a nemrég bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. Korábban az MKIK magyar-kínai tagozatában dolgozott, ritka médiaszerepléseinek egyikén is a keleti nyitásról tartott előadást egy konferencián.

Az effektív irányítás Liszkay Gáboré lehet, aki hivatalosan médiatanácsadói minőségben segíti Répásy munkáját. Liszkay Simicska egyik legfontosabb embere volt: 2000-től a G-napig ő állt a Magyar Nemzet élén, és fogta össze az üzletember médiaérdekeltségeit. Ezt követően a Napi Gazdaságot vásárolta meg. A lap átnevezése és újrapozicionálása óta Magyar Idők címen jelenik meg, azóta is Liszkay irányítása alatt. Egy évvel később, amikor – Mészáros Lőrinc érkezése után – bekerült a Mediaworks vezetésébe is.

Nem új a HírTv-nél az általános vezérigazgató-helyettes sem: Korda Judit korábban vezette a csatornát. Ő szintén a G-nap után, 2015 tavaszán távozott.

Répásy tartalomért felelős helyettese, Szikszai Péter is a Magyar Időktől érkezik. Ő is jól ismerheti a csatornát, hiszen a G-nap előtt már betöltötte ezt a pozíciót. Később szintén vezérigazgató-helyettesként dolgozott az Echo TV-nél, ahonnan január végén távozott. Akkor olyan hírek röppentek fel, miszerint távozásának személyes oka volt: nem jött ki főnökével, Farkas Boglárkával, aki viszont a tulajdonos Mészáros Lőrincet a csatornánál képviselő Mészáros Beatrix jó ismerőse.

Néhány nappal Szikszai távozása után hagyta el az Echo TV-t Mentes Katalin, aki, akárcsak ott, a HírTv-nél is a hírigazgatói posztot tölti be mostantól. Különösebb meglepetés egyik történésnél sincsen, hiszen Mentes Szikszai élettársa.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!