szerző:
hvg.hu

Felcsútnál több pénzt csak nyolc másik önkormányzat kapott a jutalmazott 120-ból.

Másfél millió forintot kapott a Pénzügyminisztériumtól Felcsút, mert jó adatszolgáltató - szúrta ki a kormany.hu-n az Mfor.

A lap azt írja, a Pénzügyminisztérium pályázatot írt ki a jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására, a pályázat célja pedig az volt, hogy a központi költségvetés - az önkormányzati adatszolgáltatások minőségének javítása érdekében - támogatást biztosítson az államháztartási adatszolgáltatásokat rendszeresen határidőre, valós tartalommal teljesítő települési önkormányzatok számára. 

A pályázat eredménye kedden jelent meg, eszerint idén 120 település között osztottak szét 50 millió forintot, és a nyertesek között van Orbán faluja, Felcsút is, amely 1,5 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ez az egyik legnagyobb odaítélt összeg, ennél többet, 2 millió forintot csak 8 település kapott a 120-ból (Kiskunfélegyháza, Budapest X. kerület, Algyő, Nagyvenyim, Eger, Paks, Nemesvámos és Bagod). A legtöbben ennek töredékével, 540, illetve 750 ezer forinttal kellett, hogy beérjék.

A támogatást egyébként az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő dolgozók egyszeri elismerésére lehet fordítani év végéig. A 10 ezernél kevesebb lakosú települések 3, a 10 ezernél nagyobb lélekszámúak pedig 4 közreműködőt jelölhettek meg a pályázat során.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

EP-választás: erdélyi magyar koalíciót javasol az EMNP

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből