szerző:
hvg.hu

Jövő januártól érdemes figyelni az árakat.

Január elsejétől 5 százalékra csökken az UHT-tejek áfája, és adószakértők már most azt vizsgálják, hogy ezzel együtt vajon olcsóbb lesz-e a tej a boltokban.

A Piac és Profit arra emlékeztet, hogy a szakmai szervezetek és a kormányzat az intézkedéstől az áfacsalások visszaszorulását várja, valamint azt, hogy a fogyasztók is olcsóbban jutnak hozzá a tejhez. Csakhogy korábban pont az ellenkezője történt: hiába csökkent az áfája

  • a sertéshúsnak,
  • a baromfihúsnak,
  • a tojásnak,
  • a friss tejnek,
  • a halnak,
  • a sertés belsőségnek,
  • a vendéglátásnak,

nem minden boltos csökkentette ugyanúgy a fogyasztói árakat. A szakértők szerint azért nem, mert emelkedtek a termelői, mezőgazdasági árak. Arra is figyelmeztetnek, hogy könnyen ez történhet az UHT-tejekkel is: hiába lesz alacsonyabb az áfa, jelentősen nem csökkennek majd az árak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben

Babos-siker, Fucsovics-búcsú Melbourne-ben