szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

A főpolgármester elismerte: az e-jegyrendszer projektet ők rontották el, de szeretnék helyrehozni.

A februári közgyűlés döntött arról, hogy Fővárosi integrált viteldíjbeszedési elektronikus rendszer (FVR) néven újra nekifut a főváros az elektronikus jegyrendszer kialakításának.

Ez a projekt nem a sikertörténeteink közé tartozik, ez az én felelősségem, és szeretném is kiigazítani ezt a hibát,

ezzel kezdte Tarlós István főpolgármester Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen az elektronikus jegyrendszerről tartott sajtótájékoztatóját szerda délután. (A főpolgármester már korábban is elismerte, hogy az e-jegyrendszer az ő politikai felelősségük.)

A főpolgármester azt mondta, egy nagy rendszert fognak létrehozni (ez lesz az FVR, új nevén, régen ugye RIGO volt), amelynek része lesz, hogy mobiltelefonalapú jegyet lehet majd venni.

A mobilalapú jegyet először a reptéri buszokon vezetik be – 100E, 200E –, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél lehet jegyet venni majd ezekre a buszokra, már júniustól.

A következő körben azt szeretnék, hogy mobiltelefonon meg lehessen vásárolni a BKK minden termékét, minden járatra. Ezt idén szeptemberre ígérik, hogy megvalósul.

És ez még mindig nem a teljes e-jegyrendszer – folytatta Tarlós – mely 2020 végére, 2021 elejére reális, hogy elkészül. Hozzátette: ekkor már e-személyivel is lehet utazni a BKK járatain.

Az e-jegyrendszerről az is kiderült: időalapú jegyet lehet majd venni – azaz nem kell vonaljegyeket venni minden utazáshoz, egységnyi idő alatt lehet használni a járatokat, és az utazási időnek megfelelő tarifát kell majd fizetni.

Pintér Sándor belügyminiszter azt ígérte: a MÁV-val és a Volánnal kompatibilis rendszert építenek ki.

A sajtótájékoztató végén a két politikus együttműködési megállapodást írt alá a rendszer kivitelezéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ legkisebb Rubik-kockáját mutatták be Japánban

A világ legkisebb Rubik-kockáját mutatták be Japánban

Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget

Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget

Radar360: Szijjártó hétszer helikopterezett, a Bayern nyert a Puskásban

Radar360: Szijjártó hétszer helikopterezett, a Bayern nyert a Puskásban