szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lejárt a több százmilliárdos támogatási program, de a kisvállalkozók továbbra is elemi gondokkal küszködnek az USA-ban.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

350 milliárd dollárnyi támogatást szavazott meg még március végén a kongresszus Washingtonban annak érdekében, hogy a kisvállalkozók ne rúgják ki munkavállalóikat a vírusválság idején. Erre szükség is volt, hiszen a munkanélküliség rohamtempóban növekszik az Egyesült Államokban: az elmúlt négy hétben 22 millió ember igényelt munkanélküli-segélyt.

Csütörtökön lejárt a programra való jelentkezési határidő, és nyoma sincs annak az új támogatási programnak, amelyre a kisvállalkozóknak égető szüksége lenne – írja a washingtoni Politico. Pedig enélkül a bankok és a kisvállalkozásokat felügyelő állami szervezet nem folytathatja a kiutalásokat.

Két 250 milliárd dolláros javaslat

Az Egyesült Államokban választási év van. Emiatt mind a hatalmon levő republikánusok mind pedig az ellenzéki demokraták igyekeznek a lehető legjobb színben feltűnni a választók előtt. A kisvállalkozókat meggyőzendő a republikánusok előálltak azzal, hogy a kongresszus szavazzon meg újabb 250 milliárd dollárt erre a célra.

A demokraták viszont azzal érvelnek: jelen pillanatban a kórházak és általában az egészségügy támogatása sürgősebb és fontosabb feladat. Nekik kérnek 250 milliárd dollárt. Erre a republikánusok mondanak nemet. Ezért erre hivatkozva a demokraták blokkolják a kisvállalkozók támogatásáról szóló javaslatot. A demokratáknak más bajuk is van: „Vajon mindig azok kapják a támogatási pénzeket, akiknek azokat szánták?” – érdeklődött Nydia Velazquez, aki a képviselőház kisvállalkozói bizottságának elnöke. "Mielőtt újabb dollármilliárdokat utalnánk ki, azelőtt a kormányzatnak nagyobb transzparenciát kellene biztosítania, hogy biztosan odakerülnek a pénzek, ahova szánták őket" – nyilatkozta a demokrata honanya a Politicónak.

A helyzet pikantériája, hogy miközben a demokraták többségben vannak a képviselőházban, addig a szenátusban a republikánusoké a többség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A válságból való kilábalást segítő ötleteket támogatja a Google

A válságból való kilábalást segítő ötleteket támogatja a Google

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét

Sikkasztás gyanúja miatt letartóztatták Siklósnagyfalu polgármesterét