szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Soha nem volt még akkora brit recesszió, mint amekkorával a Bank of England friss előrejelzése számol.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Rekordmélységű recessziót valószínűsítenek 2020-ra a brit gazdaságban a Bank of England friss előrejelzései.

Az új negyedéves pénzügypolitikai jelentés szerint a brit gazdaság idén 14 százalékkal zuhanhat. A második negyedévben 25 százalékos lehet a visszaesés.

A Bank of England hangsúlyozta: az előrejelzésben szokatlanul magas a bizonytalanság.

A forgatókönyv azzal számol, hogy a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozó intézkedéseket és a gazdaságélénkítő programokat a kormány június elejéig érvényben tartja, majd a harmadik negyedév végéig fokozatosan visszavonja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

„Miért? Digitális oktatás lesz? Jaj, de jó, egész nap biciklizhetek az utcán!”

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága