szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Mfor.hu szerint jól fialt tavaly a Fidesz frakcióvezetőjének családi cége.

Rekordösszegű pénzt vett ki Kocsis Máté és családja az általuk vezetett Hobby Key Kft.-ből tavaly – minderről az Mfor.hu írt a cég 2019-es beszámolója alapján. A portál szerint Kocsisék azért tudtak rekordosztalékot kivenni a cégből,

mert a társaság a korábbiaknál jövedelmezőbb gazdálkodást folytatott.

A lap pontos számadatokat is közöl, ezek szerint a fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmével foglalkozó cég tavaly az előzőnél 6 millióval több árbevételt, 136,6 millió forintot könyvelhetett el. A lap szerint ezzel párhuzamosan a ráfordítások összességében még csökkentek is, ezért közel 70 százalékkal nagyobb nyereséget értek el. Az előző évi 21 millió forint után 35,5 millió maradt a cég kasszájában.

A beszámoló mellé csatolt határozat alapján összesen 51 millió forintot vettek ki a Hobby Key Kft.-ből, ami azt jelenti, hogy Kocsis Máté önállóan

12,75 millió forinthoz jutott.

A Kocsis-családtól eddig sem állt távol az osztalékfizetés: 2010 óta csupán három évben nem történt ilyen az Mfor.hu szerint.

A kft.-ben a Fidesz frakcióvezetője mellett még három családtag tulajdonos, mindannyian 25-25 százalékos részesedéssel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a kifizetett osztalékon is

ilyen arányban osztoznak.

Érdekesség, hogy az elmúlt pár évben rohamtempóban nőtt a Hobby Key Kft. tartozása: először 2016-ban ugrottak meg a kötelezettségek, 14 millióról 65 millióra, míg 2018-ban 69 millió forintot tartottak nyilván. Tavaly az állomány újabb 17 millió forinttal növekedett, így már 87 millió forinttal adós a társaság – ez teljes egészében rövid lejáratú tartozás.

Mivel mikrogazdálkodók, kiegészítő mellékletet nem készítenek, így az Mfor.hu szerint a tartozásnövekedésről nem lehet bővebb információkat megtudni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Oscar után a brit filmakadémia díj szabályzata is változik a sokszínűség erősítése miatt

Az Oscar után a brit filmakadémia díj szabályzata is változik a sokszínűség erősítése miatt

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

Csehországban a bérek 70 százalékát átvállalja az állam

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg

A járvány kezdete óta először tüntetett Greta Thunberg