szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Itt is feltűnik a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Állami kézbe kerül a sármelléki repülőteret üzemeltető Hévíz–Balaton Airport Kft. 90 százaléka, amely jelenleg Hévíz önkormányzatának tulajdonában van – szúrta ki a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy az állami tulajdonszerzés során a vételár legfeljebb 90 százalékos részesedésre határozható meg a cégben, amelynek értékét a független vagyonértékelő 114 millió 149 ezer forintban állapította meg.

Az indoklás szerint a lépéssel hatékonyabban felhasználhatók a Sármellék és Zalavár határában fekvő repülőtér állami támogatásai, amelyek így ellenőrizhetőbbek is lesznek, vagyis a reptér állami kézbe vétele a stratégiai fontosságú turisztikai ágazat fejlesztését segíti elő. A repülőteret üzemeltető cégben a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja majd.

A lap emlékeztet, hogy a Balaton-közeli repülőtér elsősorban charterjáratokat fogad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az örmények állítják: Törökország lelőtte egy vadászgépüket

Az örmények állítják: Törökország lelőtte egy vadászgépüket

A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

Hagyományos vászontetőre váltott az új BMW 4-es kabrió

Hagyományos vászontetőre váltott az új BMW 4-es kabrió