szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori kormányüdülő felújítására a turisztikai ügynökség ítélt meg 1,3 milliárd forintot.

Csaknem 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az egykori lovasberényi kormányüdülő fejlesztésére – írta a 24.hu. A portál a Kisfaludy turisztikai program nyertes pályázatai közt talált rá az üdülőre vonatkozó döntésre.

Az épület a Civil Biztonsági Szolgálat tulajdonában van, amely korábban Pintér Sándor belügyminiszter cége volt. Az üdülőhöz egy másik társaság megszervezésével jutottak hozzá bruttó 223 millió forintért. A CBSZ-t ma már Tasnádi László egykori rendészeti államtitkár vezeti.

A felújításra költhető állami támogatást viszont nem ez a társaság kapta, hanem az Ingatlan Gyám 2019 Zrt., amely egy közelmúltban alapított, szinte vagyon nélküli vállalkozás. Ennek a vezetője Lajtár József István, aki korábban, még az első Orbán-kormány idején helyettes államtitkár volt a Belügyminisztériumnál. Lajtárt később országos rendőrfőkapitány-helyettessé is kinevezték, illetve az ORFK gazdasági főigazgatója is volt.

A megkérdezettek közül csak az MTÜ reagált a 24.hu cikkére. Ez utóbbi azt közölte: a két társaság gyakorlatilag megállapodott arról, hogy a támogatást nem Pintér korábbi cége kérelmezi. Az összeget egyébként egyelőre csak megítélték, ki nem fizették. Ennek az az oka, hogy a társaság még nem nyújtott biztosítékot, vagyis ingatlanfedezetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás