szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Atsumi Masato korábban az európai autóértékesítésért felelt.

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére, május elsejével Atsumi Masato váltja Abe Yoshinobut - írta közleményében a vállalat.

Atsumi Masato korábban a Suzuki International Europe GmbH. elnökeként irányította a vállalatcsoport teljes tevékenységét Németországban, illetve az ügyvezető igazgató volt Ausztria és Finnország, valamint a németországi motorkerékpár- és hajómotor üzletágaknál. 2018-tól a japán anyavállalat emberi erőforrásokért felelős vezérigazgatójaként dolgozott. Az 57 éves vezető magyarországi kinevezése előtt az európai személygépkocsi értékesítésért felelt.

Atsumi Masato a közleményben hangsúlyozta, hogy a Suzuki világszerte a zöldebb gyártásra és járműhasználatra koncentrál, és Magyarországon is ezen a már megkezdett úton szeretnének haladni az esztergomi gyárban.

Abe Yoshinobu a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét a Suzuki-Csoporton belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!