szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Beyond Meattel közösen, három évig fejlesztették a műhúspogácsát.

Szeptember végén kezdi árulni vegán hamburgereit a McDonald’s Nagy-Britanniában, de egyelőre csak tíz coventryi étteremben - írta a BBC. A tervek szerint az árusítást jövőre terjesztik ki az Egyesült Királyság és Írország egész területére. A McPlant a kanadai, dániai és svédországi teszt után már Ausztriában is elérhető néhány hete.

A McPlant burgert három évig fejlesztették. A pogácsát a műhúst gyártó Beyond Meattel közösen dolgozták ki, ezen kívül vegán sajt, mustár, ketchup, hagyma, uborka, saláta és paradicsom kerül a (természetesen vegán) szezámos zsömlébe. A műhúspogácsa alapja borsó lesz.

A McDonald’s volt idáig az egyetlen olyan gyorsétteremlánc, amelyiknek nem szerepelt az állandó kínálatában vegán opció. Igaz, ők is évek óta próbálkoztak már hasonlóval, számos országban teszteltek növényi alapú burgerpogácsával készülteket, eddig azonban sikertelenül. Alkalomszerűen kapható volt a Beyond Meat műhúspogácsájával készült termék.

Megkóstoltuk a gyorséttermi vegaszendvicseket - és ma sem lettünk vegák

A Z generáció igénye? Környezettudatosság? Vagy egyszerűen divat? A vegetáriánus/vegán étkezés az utóbbi időben egyre hangsúlyosabbá vált, olyannyira, hogy ma már a gyorséttermek is sorban vesznek fel állandó választékukba húsmentes, vagy akár tisztán növényi eredetű szendvicseket. Szerkesztőségünk jobbára húsevő tagjaival kóstoltuk végig ezeket, leginkább azért, hogy választ kapjunk arra: ha egészségesebben vagy kevésbé környezetterhelő módon akarunk étkezni, ideális választás-e egy ilyen étel.

(Címlapképünk illusztráció.)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!