szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az Aviva Csoport három közép-európai érdekeltségét – a magyar, a cseh, és a román leányvállalatokat - értékesíti a...

Az Aviva Csoport három közép-európai érdekeltségét – a magyar, a cseh, és a román leányvállalatokat - értékesíti a MetLife Inc. vállalatcsoportnak.

Az Aviva 2010. novemberében meghatározott stratégiája szerint a már kiépült, erős piaci pozícióval rendelkező leányvállalatokra kíván fókuszálni, vagyis 8 európai országra: Nagy-Britanniára, Franciaországra, Spanyolországra, Írországra, Olaszországra, Lengyelországra, Törökországra és Oroszországra. A tranzakció várhatóan az idei év első félévében zajlik majd le.  A három értékesítésre kerülő leányvállalat nettó eszközértéke 2011. június 30-án meghaladta az 57 millió eurót.

A MetLife Inc. az Egyesült Államok első számú biztosítója, amely erős pénzügyi- és tőkeháttérrel rendelkezik, jelenlegi piaci kapitalizációja eléri a 29 milliárd dollárt, több mint 60 ezer munkatárssal világszerte 90 millió ügyfelet szolgál ki.  A MetLife erős jelenlétet épített ki Közép-Kelet Európában, és a régióban további komoly növekedési potenciált lát, ezért is erősít a magyar, a cseh és a román piacon az Aviva leányvállalatainak megvásárlásával.  A cseh, a magyar, a román, a lengyel, a szlovák, az orosz, az ukrán, a görög, a bolgár, a szerb és a balti államokban összesen 2 ezer munkatárssal 1,4 milliárd US dollár éves díjbevételt ért el 2010-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra

Közösen kérik az ellenzéki pártok, hogy ne kelljen regisztrálni az oltásra