szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Goldman Sachs egyik magántőke befektetési alapja eladta 16 százalékos részesedését abban a cégben, amely a...

A Goldman Sachs egyik magántőke befektetési alapja eladta 16 százalékos részesedését abban a cégben, amely a prostituált-közvetítő Backpage.com-ot is üzemelteti. A Village Voice Media visszavette a Goldman tulajdonrészt, amelytől a Goldman azóta szabadulni akart, hogy 2010-ben "kényelmetlenné vált a cél irányultsága", a vállalat működésén azonban nem tudott változtatni - írta a Reuters.

A Village Voice Media évtizedek óta foglalkozik örömlányok közvetítő hirdetések közlésével, először a The Village Voice újság hátsó lapjain, később pedig a Backpage.com oldalon. Az üzlet jövedelmező: az USA hat legnagyobb, ezzel foglalkozó weboldala februárban 3,1 millió dollár reklám-bevételt hozott tulajdonosainak - ennek közel 80 százaléka a Backpage.com részesedése.

A Goldman az utolsó utáni pillanatban adott túl a Village Vioce Mediában lévő részesedésén. A New York Times egy újságírója egy ideje már kutatta, kik a Village Voice Media tulajdonosai, és amikor ezt a Goldmannál megtudták, villámgyorsan akcióba lépek. Egy hónapos tárgyalások után megváltak tulajdonrészüktől, erről pedig vasárnap éjjel bejelentést tettek, egy nappal azután, hogya New York Times cikke megjelent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezer euróval húzta le a külföldi szülőket egy budapesti iskola igazgatója

Több ezer euróval húzta le a külföldi szülőket egy budapesti iskola igazgatója

Merkely: Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, szomorú, hogy sokan nem mennek el az oltásra

Merkely: Egyre többen vannak lélegeztetőgépen, szomorú, hogy sokan nem mennek el az oltásra

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának