szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy lakás nem feltétlenül attól menő, hogy felkapott helyen van, nagyméretű, tele van természetes fénnyel, hanem akkor (is), ha kicsi ugyan,de kreatív, nem ömlik be a napfény, de barátságos és nemcsak élhető, de praktikus is. Egy ilyen lakást mutat be az "egy nap a városban" urbanista blog.

A Bródy Sándor utcai lakás amúgy elég rémes alapokra épült. Az egész mindössze 29 négyzetméter amiben benne van a hátul található ablaktalan szoba is. De a lakás többi része sem egyszerű eset: egyetlen, udvarra néző, földszinti térről van szó, amibe alig jut be a fény, közben meg valamivel magasabb, mint amilyen széles – írják a blog hozzáértői.

A lakótér berendezője ezzel együtt is  tökéletesen használható, nagyon élhető, csodálatos kis zugot alakított ki magának. Az ablak és a fényáteresztő ajtó közti részre kis dobozhelyiségeket rendezett be, oda úgysem jön fény, kár szabadon hagyni. Ebben a sávban van tehát a mosógépnyi mosókonyha, a szekrénybe rakott hűtő, mikróval, porszívóval, meg a lépcsősor a középső galériára.

További képekért kattintson!
©

A földszinten van még a társadalmi helyiség, azaz egy tágas étkezőasztal. És itt van a tulajdonképpen használaton kívüli – de ha úgy tetszik, többfunkciós – hátsó kis helység is, ami hol laptopszoba, hol vendégszoba funkciót tölt be, de könyvtár, irattár is.

Nem volt cél, hogy egy lendülettel lehessen felmenni a felső szintre, túl nagy lett volna a szintmagasság, ami elválasztotta volna a tereket egymástól, így középmagasságban, az ablak előtt egy pihenőt rendezett be: a lakás központi részét, egy dolgozószobát. A galérián meg a nagy ágy, a megvilágított ruhásszekrény, meg egy elég nagy kád.

További részleteket itt és itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!