szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

24 millió forontot ért a kormánynak, az a 49 oldalas szakvélemény, amit az új fradi stadion építéséhez használnak fel. És aminek zömét az internetről összeollózótt, illetve lefordított adatokból, információkból kreálták meg.

Az atlatszo.hu megírta: az oldalanként 500 ezer forintért írt tanulmány főként copy-paste módszerrel készült, és bár forrásmegjelölés van, de új információkat csak nyomokban tartalmaz.

Az IMG tanulmány címlapja
©

Az oknyomozó portál információi szerint a Közigazgatásügyi és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tavaly . szeptemberében kötött  szerződést a Sallay Andráshoz közhető International Management Group Kft.-vel, hogy 24 millió forintért az FTC új stadionjának felépítéséhez alvállalkozóként szakvéleményt és rövid prezentációt készítsen.

Az atlatszo.hu márciusban a Kimittud közadatigénylő portálon keresztül közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez kérve a szakvélemény nyilvánopsságra hozatalát. Az adatigénylés sikeres volt, de a 49 oldalas „szakvélemény” az oknyomozók szerint ár-érték arány problémásnak tűnik, mert új információ vagy saját következtetés alig van bene, miközben az adatok egy részét olyan honlapokról másolták, mint az UEFA, FIFA, MLSZ, illetve a BBC, Guardian.

Az atlatszó.hu a stadiontanulmányt hozzáférhetővé tette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!