szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Körülbelül 1 milliárd forint értékű beruházással új gasztro- és szórakoztatóközpont nyílik a budapesti Kolosy térnél, az Új Udvar bevásárlóközpont helyén. Ezt Arie Yom-Tov, a hely izraeli tulajdonosa mondta kedden Budapesten.

A Buda Entertainment and Gastro nevű komplexum kialakításának első szakaszát a tervek szerint ősszel fejezik be.

Arie Yom-Tov, aki a Gozsdu udvar alapítója is, azt ígérte: a szórakoztatóközpontban helyet adnak a kultúrának és a művészetnek is. A központba nemcsak a helyieket várják, hanem a turistákat is, de a tervek szerint a látogatók 70 százaléka magyar lesz.

A központban egyebek mellett nemzetközi és itthoni éttermek, kávézók, külön termekben folklórelőadások és több szórakozóhely várja majd az érdeklődőket.

Külön szinten állíthatják ki munkájukat magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők. A művészek havi bérleti díj helyett az eladott alkotásaik arányában fizetnek majd – ígérik.

Az átalakítás idején az üzletek zavartalanul működhetnek, amíg lejár a bérleti szerződésük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!