szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fendi luxus divatház csütörtökön nyitotta meg új székhelyét a Mussolini-korszakból származó Palazzo della Civiltá Italiana épületében, amelyet a rómaiak csak "szögletes Colosseumként" emlegetnek.

A fasiszta korszak építészeti jellegzetességeit viselő mészkő épületet Benito Mussolini fasiszta diktátor rendelte a tervezett 1942-es római világkiállításra, amelyet a második világháború kitörése hiúsított meg.

Az elmúlt hetven évben az ókori Colosseum újragondolt mása többnyire elhagyatottan állt, nem nagyon használták. Most azonban a Fendi 500 dolgozója és a ház történetét feldolgozó kiállítás költözött az épületbe.

"Megnyitjuk a 72 éve a világtól elzárt épületet, amelynek szépsége eddig rejtve maradt" – fogalmazott Pietro Beccari, a Fendi elnöke a csütörtökön megnyílt kiállításról kiadott közleményében.

A tárlaton az épületről készült korabeli rajzok és fotók mellett kortárs fotóművészek, Franco Fontana és Karl Lagerfield munkái is láthatók, továbbá Bernardo Bertolucci, Vittorio De Sica és Federico Fellini filmjeiből vett részleteket is vetítenek.

A nagyszabású kiállítás az EUR üzleti negyedben, Róma déli részén álló hétemeletes épület fölszintjén kapott helyet. A Fendi dolgozói szőrméket méricskélnek és trimmelnek a vállalat új székhelyén, amelyet a cég 15 évre bérelt ki a terület állami ellenőrzés alatt álló tulajdonosától.

A divatcég olasz sajtóhírek szerint évi hárommillió euróért bérli az épületet.

A Fendi komoly támogatója a római műemlékek helyreállításának: segítségével restaurálták a Trevi-kutat és a Róma szívében álló Négy folyó szökőkútját is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson